ACTA 29-11-2013 DE L’ASSEMBLEA DEL MOIANÈS

Acta 29-11-2013 de l’Assemblea del Moianès (PDF)

Data: divendres 29 de novembre de 2013
Lloc i hora: Can Carner de les 20:30 h. fins les 22:00h.
Convocats: Membres adherits del Moianès  Assistents: 14 persones

Ordre del dia: 1. Elecció coordinador reunió /2. Aprovació ordre del dia /3. Lectura i aprovació si, s’escau, de l’acta de la reunió anterior /4. Constitució definitiva de les comissions de treball de l’assemblea/ 5. Debat, aportacions i/0 esmenes a les propostes (docs. 1,2,3, i 4) per a la primera Assemblea General del Procés Constituent del 22 de desembre – 6 Torn obert de paraules.

1.     Elecció del coordinador de la reunió. Coordinarà la reunió el Ramon Crespiera i actuarà com a secretària Paqui Cruz.

2.     Aprovació de l’ordre del dia. S’aprova l’ordre del dia proposat afegint-hi un últim punt per concretar els darrers preparatius de la jornada de demà (30N).

 3.     Lectura i aprovació de l’acta anterior. Es llegeix l’acta de la reunió anterior que és aprovada pels assistents.

 4.     Constitució definitiva de les comissions de treball de l’assemblea.   En aquest punt s’acorda que, de moment, degut a la poca gent que ha vingut a les darreres assemblees, es continuaria amb l’esquema provisional acordat a la darrera reunió pel que fa a Comunicació i a l’enllaç amb el Grup Promotor. Per altra banda, en Robert Pardo i la Montse Gallofré, que ja han assistit a una reunió, continuaran essent el contacte amb la comissió de Continguts. S’acorda constituir una comissió d’extensió que tindrà com a objectiu donar a conèixer el Procés Constituent i cercar adhesions i una de les primeres tasques serà l’organització de xerrades sobre temes que tinguin relació amb els punts de Manifest.

 5.     Debat, aportacions i/o esmenes a les propostes (docs. 1,2,3 i 4) per a la propera Assemblea General del 22D a Sabadell.  En Robert Pardo explica el contingut de les esmenes presentades per ell i per la Montse Gallofré que van en el sentit de clarificar que el poder de decisió ha de correspondre al conjunt de les assemblees locals i que les sectorials han de tenir un paper consultiu o d’assessorament per a la presa de decisions.
Sobre les esmenes es van succeir diverses intervencions demanant aclariment i en Jordi Costa va expressar els seu temor que es pugui acabar copiant l’estructura piramidal dels partits polítics i els lideratges i, per tant, caure en els mateixos errors que d’entrada denunciem o volem combatre. Es va constatar el poc temps que queda per presentar esmenes i la imminència de l’assemblea que impedeix un debat més aprofundit com s’entén que caldria.
Es concreta que en Robert i la Montse, simplificaran el text de les esmenes que han presentat i les enviaran a tots els receptors de pcmoianes@googlegroups.com per tal que puguin pronunciar-s’hi i, a través del correu electrònic moianes@procesconstituent.cat expressar el seu posicionament abans del dia 14. De la mateixa tothom qe vulgui formular esmenes podria posar-les en coneixement de tots els receptors de  pcmoianes@googlegroups.com per tal que abans del dia 18 es puguin penjar a l’espai destinat a la web de Procés Constituent com a esmenes de consens, minoritàries o bé individuals.

6.      Preparació jornada 30N

 Finalment, es van acabar de concretar els detalls i les persones que portaran a terme el muntatge i l’atenció del punt informatiu que s’instal·larà a la plaça del Colom.
Bàsicament es tractarà de donar a conèixer el Procés Constituent als vianants que passin per la plaça, repartir el diari de la República Catalana del 99 %. Com a forma per entrar en contacte es va concretar de preparar un parell de preguntes tipus enquesta sobre la situació actuals, les esperances que ens treguin els polítics i la possibilitat de sortir-nos-en implicant-nos personalment.

7.   Torn obert de paraules. En acabar es va parlar de la data de la propera assemblea i es va acordar que, en endavant, es procurarien fer mensualment i en una data prefixada, l’últim divendres de mes. En aquest cas, s’escaurà entremig de festes, el dia 27 de desembre.

Anuncis
Galeria | Aquesta entrada s'ha publicat en Actes Assemblees del Moianès i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.