Tu fas la constitució

Recollint l´esperit de la jornada inicial de diàlegs i també la pròpia essència del moviment, iniciem  l´enviament de textos de debat a totes les assemblees territorials i sectorials del procés, de manera que, efectivament, comenci el debat (a banda de que tothom s’animi a “crear” d’aquí i fins setmana santa) i arribem a liquar propostes  que convidin,  la nostra gent i la ciutadania en general,  a pronunciar-se en relació al que han de ser els pilars de la república catalana que ve i que donin protagonisme a la gent, sense mitges tintes, en un franc i directe:

Tu fas la constitució

És important que els textos oberts que us anirem passant arribin a tothom, per tal de que tothom que hi tingui coses a dir, afegir, enriquir, matissar, discutir etc., pugui fer-ho.

 Volem una constitució popular, que reculli el veritable sentir de la nostra gent i, en aquest sentit, o bé prenem part directament en aquesta redacció i per votació popular, o bé popularitzem i estenem tant i tant les nostres demandes que, si algú pretén de manegar, no les pugui excloure en tant que hagin quallat definitivament entre la població.

 No hi ha temps a perdre. Tothom va posicionant-se  en la nova realitat que albirem.  No pot ser que tornin a donar-nos bou per bèstia grossa o transacció per transició, de manera que, quant abans millor, hem de fer sentir la nostra veu, de manera clara i directa, sense intermediaris i en relació a tot allò que ens afecta quotidianament.

D´aquí, la nostra decisió de desenvolupar els deu punts del manifest, que van fer que ens trobéssim gairebé 50000 persones disposades a donar un tomb definitiu a la situació que vivim, al sistema que ens oprimeix”

Però n´hem de ser moltes més i per tant, obrir-nos a la societat és un imperatiu i no hi ha millor manera de fer-ho que la participació directa, tot acostumant la gent a la gimnàstica de la reflexió i la decisió: “gimnàstica referendària necessària”, per deixar enrere, definitivament, la delegació per vot i la conseqüent enganyifa que hem viscut al llarg de tants i tants anys.

Ens pertoca encomanar il·lusió i formar un gruix considerable d´individus grans d’esperit, en un període tant dur, però al mateix temps, fascinant com el que ens toca viure.

Com ho farem?

Tenim una primera fornada de textos, sorgits del treball dels diferents grups de treball, que han anat formant-se i creixent, i que anirem enviant a totes les territorials i sectorials perquè propiciïn el debat.

És important que això arribi a TOTES les persones que integren la territorial o sectorial i també més enllà, a gent que, encara que no formi part del procés,  això pugui animar-les a col·laborar amb nosaltres, directa o indirectament o, simplement, facin seves les nostres demandes.

Els textos poden ser comentats, discutits, enriquits o bé poden donar lloc a d’altres textos i, en qualsevol cas, caldrà sempre posar-se en contacte amb el grup de treball corresponent (un per punt del manifest i amb els correus-e a la pàgina web del procés (www.procesconstituent.cat manifest/continguts, on també hi figuren objectius i modus operandi a l’hora de redactar textos).

Diversos grups de treball tenen wikis que es poden consultar (i prendre part en el desenvolupament) i on es visualitza l’evolució del tema proposat. Cal consultar amb cada grup de treball específic, que donarà les dades pertinents com perquè tothom hi pugui participar i resseguir tot el que s´ha fet i es va fent.

La gent que vagi redactant textos, podrà també esdevenir orador de la temàtica escollida i juntament amb formació,  preparar xerrades en diferents territorials. En breu us passarem una primera llista de possibles oradors en relació a diferents matèries perquè sigueu a l´aguait i podeu contactar amb cadascun d’ells segons demandeu.

Cada grup de treball té la seva pròpia manera de fer a l´hora de treballar i redactar textos per la pròpia natura diferent de les temàtiques que toquen.

Volem que les propostes que es desprenen de cada text, rodin per tot el país i la ciutadania es familiaritzi amb elles i amb aquesta manera oberta de treballar i que, pels volts de setmana santa, tinguem embastada una proposta d´argumentari àmplia, sòlida, consensuada, a debatre a les jornades programàtiques de debats múltiples previstes dins el pla d´acció del procés constituent.

comencem aquest primer enviament amb els textos de debat corresponents als punts 1 (dos textos), 2 (un text), 3(tres textos), 4 (tres textos) i 5 (1 text), convençuts de que donaran prou de si convidant TOHTOM a la participació directa, especialment a través de les wiki habilitades a tal efecte i que us indicarà cada grup de treball, per exemple la del grup del punt 1:
http://pc.assemblees.net/mediawiki/index.php?title=Sistema_econ%C3%B2mic_%C3%A8tic_-_Punt_1_del_manifest_del_PC

o la del punt 3
http://wikiconstitucio.org/wiki/Sectorial_de_Democr%C3%A0cia_(Proc%C3%A9sConstituent)

 Salut

Núria Jàvega
de la comissió de continguts

PRIMERA REMESA DE TEXTS DE DEBAT (en PDF):
1.1. Visió general del nou model econòmic
1.2. Transició al nou model econòmic
3.1 Què s’entén per Democràcia?
3.4 Repensant les candidatures electorals i la rendició de comptes
4.1 Fer efectiu el dret a l’habitatge
4.2 Compliment de la funció social de la propietat
4.3 Formació de parcs d’habitatge social a lloguer
5.1 Xarxes d’intercanvis en política social
5.2 L’Estat
5.3 El Procés Constituent i la joventut

SEGONA REMESA DE TEXTS DE DEBAT (en PDF):
6.1 Autonomia del malalt, eutanàsia, ajuda mèdica al suïcidi, sedació pal·liativa, criopreservació.
7.1 Sobirania alimentària
7.2 Edificació
7.3 Sobirania Energètica
8.1 Immigració, antiracisme i interculturalitat
9.1 Mitjans de comunicació
10.0 Nou paradigma social, l’art de viure i comviure
10.1 El militarisme, coma manera de veure el món
10.2 País sense exèrcit

Ps. per dubtes generals de procediment: continguts@procesconstituent.cat  per dubtes específics i de matèria, segons punt de manifest :

Sistema econòmic ètic
punt1.continguts@procesconstituent.cat

Món laboral just i digne
punt2.continguts@procesconstituent.cat

Democràcia participativa
punt3.continguts@procesconstituent.cat

Habitatge digne
punt4.continguts@procesconstituent.cat

Estat del benestar
punt5.continguts@procesconstituent.cat

Dret al propi cos
punt6.continguts@procesconstituent.cat

Per un món sostenible
punt7.continguts@procesconstituent.cat

Drets de ciutadania
punt8.continguts@procesconstituent.cat

Mitjans de comunicació i cultura
punt9.continguts@procesconstituent.cat

Cultura de Pau
punt10.continguts@procesconstituent.cat

Galeria | Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.