ACTA 6-02-2014 COMISSIÓ DE CONTINGUTS

Reunió de la Comissió de Continguts 6/02/2014 de 18:30h a 20:30h
A l´Ateneu Rebel: C/ Font Honrada, 32, Barcelona

Documents enviats:
Sobre activitat abril i com acabar el procés (PDF)
Campanya pels drets dels i les immigrants
(PDF)

Acta 2014_02_06 Comissió CONTINGUTS (en PDF)

ACTA DE LA REUNIÓ DE LA COMISSIÓ DE CONTINGUTS DEL PROCÉS CONSTITUENT

En Barcelona, a 6 de febrer de 2014

Reunits, els següents assistents:
Xavier Diaz
Xabius Caballé
Pere Ruiz
Victor García
Jordi Marzo
Lluis Sentís
Francesc Boldú
Núria Jàvega
Janine Kunzi
Lluis Estrada
Montse Galofré
Robert Pardo
Xavier Vila Blanché
Santi Roses
Jordi Serrano
Jordi Madorell
Pere Lluis Pla Boixò
Jep. Saderra
Albert Royes
Montse Busquets
Rat Mata
Andreu Sánchez
Pere Caldes

S’excusen:
Frederic Prieto
Ramón Cuñé
Francesc Cardoner
Americo Olagaray
Manel Monsonís
Lucía Ayllon
Salvador Domingo

Ordre del dia:

 1. Sectorials (punt proposat pel Xavier Cavallé en relació a la creació o no creació de sectorials)
 2. Projecte de wiki general per penjar al web del procés (punt que presentarà l’Andreu Sánchez)
 3. Coordinadora eleccions

1. Substitució de la Coordinadora.

La Núria Jàvega, s’excusa, per falta de temps, de no haver pogut sotmetre el tema a la Comissió de Coordinació. En principi no volia presentar-se però se li m va demanar que hi sigui, al menys els propers tres o quatre mesos, pel fet d’estar coordinant continguts, de manera que hi serà fins el maig, quan acabem la feina dels textos, juntament amb en Jordi Madorell, del grup de treball del punt 1 representant la comissió i després prendrà el relleu en Víctor García, del grup del punt 3, a menys que algú vulgui presentar-se

En Jordi Serrano es queixa de les formes. També hi ha queixa per part del Xabius Caballé de que hi ha massa preses i això és perjudicial pels que estan treballant i que amb les preses es pot perjudicar la actuació democràtica.

Respecte de la decisió de qui anirà al grup promotor per part de la Comissió de continguts, Es presenten voluntaris el Jordi Serrano i l’Albert Royes. També hi anirà la Núria Jàvega per ser a la coordinadora i en Jordi Madorell com a candidat a ser-hi. A tots ells se´ls passaran els diferents documents que sortiran a la reunió.

En Jordi Serrano creu que s’hauria d’informar a la gent del procés del currículum polític de la gent que pertany a la Coordinadora i dels que s´hi presenten ara. Al respecte en Victor Garcia diu que hi ha un document de text de debat que es diu “siguem transparents” o “Siguem un exemple de transparència, en el qual un dels punts tractats es refereix a aquest tema. La Núria diu que passarà aquest document a la coordinadora perquè ho tinguin en compte.

Robert Pardo demana si es poden consultar les actes de la coordinadora. La Núria respon que creu que la Coordinadora les passa al Grup Promotor, i quan li arribi el document definitiu el passarà a continguts.

Montse Busquets diu que els representants que van al Grup Promotor, vagin en representació de les seves respectives assemblees, que han deliberat i decidit prèviament.

Janine Künzi pensa que els representants han de ser prou responsables i prendre decisions, per motius d’agilitat.

Xabius Caballé diu que aquesta és una qüestió de mètode. El que va al grup promotor ha de expressar el que la gent de la assemblea ha decidit. Que aquest model s’ha d’aplicar en el grup promotor també.

S’acorda defensar per part de la Comissió de Continguts que la coordinadora presenti el seu currículum polític, i suggerir al Grup Promotor incloure al proper ordre del dia aquesta sol·licitud.

2. Sectorials.

En Xabius defensa que s’ha de saber el número d’ adherits de les Sectorials. També que volem saber quins criteris hi ha per acceptar que es formi una sectorial i que ho decideix. La Núria diu que es la Comissió d’Extensió la que obre sectorials i territorials, i està composada per las persones que en el seu moment van ser voluntaris de les comissions, que després ho passen al grup promotor. Els criteris generals que es van seguint són els de crear grups que contactin amb altres moviments de l´àmbit i puguin organitzar-se plegats per a mobilitzacions conjuntes.

També anuncia que s’ha autoritzat la constitució de la Sectorial de Democràcia.

En Pere Caldes suggereix que a l’hora de prendre decisions sobre la línia a seguir, el criteri sigui “tants caps tants barrets”, de forma proporcional al nombre de membres actius o assistents regulars a cada Assemblea territorial. Les sectorials no poden votar en el Grup Promotor perquè es distorsiona la representativitat, (es pot donar el cas que es comptabilitzi de forma doble el vot de un membre que participa a una sectorial i a una territorial; recordo que al Parlament de la futura República Catalana la representació  serà “territorial”, un diputat per cada districte electoral; sense excloure que es tingui en compte o s’inviti al Parlament, quan calgui, una representació dels Sindicats Obrers, o de col·lectius com Col·legis d’ Advocats, Col.·lectius Feministes, etz.)

Santi Roser relaciona els drets amb les sectorials. Que els de les sectorials son els especialistes y els que fan les activitats, i això els hi dona dret a poder tenir representativitat al Grup Promotor.

La Janine Kunzi manifesta que els especialistes han de tenir el mateix vot, no importa quanta gent sigui.

La Elena Muñoz, pensa que donar representativitat a les sectorials pot desembocar en el corporativisme i el tecnocratisme, i que els que han de estar representats han de ser les bases, o sigui, les Territorials. Que la localització geogràfica pot dificultar a molta gent el fet d’assistir a les sectorials.

En Jordi Serrano diu que això ja s’ha decidit, i que no és ni el lloc ni el moment per parlar d’això, ja que la comissió de continguts té la funció de fer els papers.

Xavier Vila expressa que s’han d’establir les regle de votació i que creu que es en les Assemblees Territorials on s’ha de votar.

Jep Saderra diu que per organitzar un país on hagi una democràcia participativa, s’haurien d’elaborar unes propostes i ser sotmeses a votació.

3.-Projecte de wiki general per penjar al web del procés

Andreu Sánchez presenta aquest projecte. Diu que ja s’ha acceptat que es pengin a la web els textos de debat i es farà una Wiki en general del Procés Constituent, i que estarà aviat. El supratext que va fer la Nuria, encoratjant a la gent a participar s’enviarà a tothom, informant-los on poden baixar els textos de debat.

Rat Mata diu que s’ha de aprofitar el treball ja fet. Per exemple la wiki que porta en Victor Garcia.

Xabius, diu que s’aprofita el que s’ha fet. Hi ha territorials que ho tenen penjat. I que es faci fàcil, per que la gent no s’espanti.

També la Assemblea del Moianès te un material molt complet i ordenat.

L’Andreu Sánchez vol fer constar que els textos de debat no representen la ideologia del Procés Constituent.

4.- Publicitat de les Jornades de Debat del Maig.

En Jep Saderra, presenta la publicitat, ideada per ell, de les Jornades de Debat. Fa una exposició amb fotos, per les Jornades. Presenta també un logo a utilitzar i ressaltar l´aspecte del “TU fas la ConstiTUció”. Parla de música i d´atrezzo en general

La Núria demana voluntaris per col·laborar amb el Jep. També insta a buscar local, si bé sap que la gent d´Igualada, que no han pogut venir, sondeigen l´Ateneu.

5.- Resultat i valoració de les primeres honrades de textos de debat.

Nuria pregunta quina ha sigut la reacció a nivell d’assemblees. Si la gent està més motivada, si s’ha notat més interès, si els ha rebut tothom…

Hi ha gent d’algunes assemblees que no han rebut els textos.

Xabius diu que la sensació de la gent ha sigut d’agobi. La Ester des d’organització envia els textos a tothom de la teva assemblea si li demanes.

Francesc Boldú comenta que en la seva assemblea es complicat perque hi ha 1300 persones y tenen varies llistes de correu diferents. Que la propera assemblea ho parlaran, no volen recarregar a la gent amb masses emails, prefereixen que vinguin. Que volen estimular a les persones apuntades a la Comissió de continguts de la seva assemblea (unes 30), per temes en que estarien interessades, i han enviat els textos només a elles.

Pensa que no és operatiu enviar tots els textos. Hi ha massa text. També hi ha un Fòrum obert en la web de l’assemblea d’Igualada que vol aprofitar perque el sembla que està molt bé.

La Rat diu que han enviat només les fitxes que no porten problemes. S’ha de trobar com manegar les diferències i contradiferències. El tema debat no estarà llest fins a una bona temporada.

Santi Roses diu que ho ha ordenat i enviat en una carpeta a tothom.

Jordi Marzo, explica que tothom ha pogut accedir als textos a través de Google Groups, i estan preparant el debat.

Pere Lluis Pla, diu que la tècnica es estar d’acord en no estar d’acord i seguir parlant. Que tot hauria estar posat a votació. Que s’hauria de fer una síntesi dels texts de debat per no agobiar a la gent, perquè la gent es cansa.

Montse Busquets, diu que hem d’implementar eines que permetin que les coses estiguin penjades per a tothom i els dimecres fan un taller d’informàtica per que la gent pugi utilitzar aquestes eines.

5.- Ponents

La Núria diu que hem de mirar que surti gent en les respectives assemblees per debatre, redactar i parlar de les diferents temàtiques que engloben els punts de manifest.

De moment s’han presentat com a voluntaris a oradors per parlar de temàtiques concretes en les assembees que ho requereixin, els següents ponents:

 1. Pep Puig: (energia/mediambient) Pep.puigiboix@gmail.com
 2. Jordi Serrano (Laicitat i Joventut) jserrano@upec.cat
 3. Josep Mª Vilanova (habitatge) jmvicla@arquirded.es
 4. Jordi Madorell (economia) jordi.madorell@gmail.com
 5. Lluís Sentís (habitatge) llsentís@gmail.com
 6. Janine Kunzi (nou paradigma social) janinekunzi@yahoo.com
 7. Albert Royes (eutanàsia, ajuda al suïcidi, salut reproductiva) aroyes@ub.edu
 8. Sandra Campañón (avortament) sandra.campanon@gmail.com

També hi ha la idea de establir un Banc de Coneixements (idea de la companya Charo de Sant Cugat i que es passarà a coordinadora). Fer una crida general a tots els adherits per saber la seva formació i temes de coneixement, per si pot ser útil la seva col·laboració en grups de treball.

6. Locals per les Jornades de Debat.

Es necessitarà per les Jornades, espais de debat, amb unes 10 sales, com, podria ser, per exemple, una escola. Es demana si algú pogués aconseguir un espai, preferentment fora de Barcelona, per descentralitzar una mica.

En la propera reunió s´analitzaran les propostes de treball de cara a la jornada programàtica d’en Jordi Serrano i del Xavier Vila que s´avançaran amb la convocatòria. També un suggeriment de nota de premsa per anar passant a diaris i premsa local, per tal d’anar creant ambient.

I havent acabat l’ordre del dia, i sense més temes que tractar, finalitza la reunió d’avui.

Anuncis
Galeria | Aquesta entrada ha esta publicada en Actes de la Comissió de Continguts, Actes de reunions. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.