Acta Assemblea Procés Constituent Moianès 28-02-2014

2014-02-28 – Acta Assemblea Procés constituent Moianès (en PDF)

ACTA DE REUNIÓ DE L’ASSEMBLEA DEL MOIANÈS

Data: divendres 28 de febrer de 2014
Lloc i hora:
Can Carner – de les 20 h. fins les 23:00h.
Convocats:
Membres adherits del Moianès.
Assistents:
11 persones.

Ordre del dia:

 1. Elecció del coordinador/a de la reunió. (20h a 20:01h)

 2. Aprovació de l’Ordre del dia. (20:01h a 20:03h)

 3. Aprovació, si s’escau, de l’acta de la reunió anterior. (20:03h a 20:10h)

 4. Conferencies programades i en tràmit. (20:10h a 20:15h)

 5. Estratègies de funcionament intern, en relació al conjunt del Moviment per un Procés Constituent. Propostes dels assistents. (20:15h a 20:45h)

 6. Textos de debat: Quins han sigut llegits? Fem una selecció i que qui vulgui se’n prepari un i el debatem? (20:45h a 20:55h)

 7. Estudiar altres moviments constituents o assemblearis amb objectius similars. Veure com funcionen i avaluar establir-hi comunicació. (20:55h a 21:25h)

 1. Elecció coordinador reunió. Coordinarà la reunió en Robert Pardo i actuarà com a secretària Montse Gallofré.

 2. Aprovació de l’ordre del dia. S’aprova l’ordre del dia proposat.

 3. Aprovació de l’acta anterior. L’acta de la reunió anterior, enviada prèviament a tots els membres per a lectura prèvia, és aprovada pels assistents.

 4. Cicle de conferències previstes. S’informa dels contactes establerts i de les previsions:

 • 21 de març, a les 8:00 vespre – xerrada a l’Auditori de Moià sobre : TRANSICIÓ ENERGÈTICA (caldrà procurar-nos un ordinador i un projector).

 • 14 de març, a les 7:00 tarda – xerrada a l’Ateneu de Moià : JORNADES FEMINISTES, a càrrec d’una sociòloga especialitzada en temes feministes. Organitza la CUP – Amb el suport de l’Assemblea del Moianès.

 • 15 de març, a les 7:00 tarda – taller tècnic a l’Ateneu de Moià sobre: MICROMASCLISMES A LA PREMSA. Organitza la CUP – Amb el suport de l’Assemblea del Moianès.

 • IAIOFLAUTES. – S’ha contactat amb l’Esplai de Moià, però té tot el mes de març ocupat. Es planteja de fer la xerrada a les Arrels de Castellterçol. Es contactarà doncs amb el responsable, per a veure possibilitat de dates.

 • 1ra. Quinzena d’abril (data encara per concretar), per part de Moià Deute, amb el suport de l’Assemblea del Moianès, presentació d’una eina informàtica, per a fer un seguiment clar dels pressupostos de l’ajuntament. Una altra alternativa, si es concreta podria ser la presentació de tema del MULTIREFERENDUM.

 • Com a resum, el Multireferèndum és una convocatòria ciutadana prevista entre el 27 d’abril i el 25 de maig de 2014, on es debatran, entre d’altres, temes com:

 • Cultius i aliments transgènics.

 • Dret a referèndum vinculant per a les Iniciatives Legislatives Populars (ILP)

 • Deute il·legítim.

 • Control públic de la gestió de l’aigua

 • Control democràtic i directe de l’energia.


Més informació a:

El Blog de l’Aigua: http://aiguamoia.blogspot.com.es/2014/02/sesta-gestant-el-multireferendum-al.html

http://multireferendum.cat/

 • Cap el 30 d’abril (falta concretar dia, hora i lloc) Debat sobre el llibre “L’economia del Bé Comú”, del Christian Felber. Els qui han llegit el llibre, portaran un guió sobre el qual es muntarà el debat. Organitza la CUP amb el suport de l’Assemblea del Moianès.

 • 23-ó-24 maig a l’Auditori, DEFENSAR-NOS DELS ABUSOS BANCARIS. Antonio Muñoz, advocat, ens parlarà de què és possible defensar els nostres drets, i reclamar per comissions bancàries cobrades indegudament, ensenyant-nos les gestions a fer sense recórrer a professionals. Tot això i més es pot trobar al detall en el seu llibre: “Cómo defendernos de los abusos bancarios y de los ficheros de morosidad”

Altres temes interessants que es proposen per anar preparant, són:

 • Banca ètica: a Manresa hi ha un grup difusor de la Banca Fiare, a qui es podria convidar a parlar-nos sobre quin tipus de servei bancari ètic volem.

 • Fracking: què és i com ens afecta.

 • M.A.T. (Molt Alta Tensió)

 • Es planteja organitzar també un cine-fòrum, més de cara al bon temps i en espais diferents, sobre pel·lícules socials.

 1. Estratègies de funcionament intern, en relació al conjunt del Moviment per un Procés Constituent.

 • Ens reconeixem com una assemblea composta per persones de diferents procedències, amb diferents disponibilitats de temps, amb habilitats i experiències diferents, i tanmateix unides totes per les ganes que tenim d’aportar la nostra força a millorar el món en què vivim.

 • Volem funcionar com a assemblea del poble, entregant-nos d’entrada a conèixer els nostres propis municipis, les seves forces i les seves mancances, per a treballar amb elles. Creiem que tot el què es fa a nivell local-municipal, aferma una organització real que després serveix de base per enfocar les eleccions al Parlament.

 • Creiem que per aconseguir-ho, hem de donar exemple funcionant amb total transparència, arribant a prendre les nostres decisions després de debatre-les, i per consens.

 • Sabem que la nostra assemblea està tot just en una fase inicial, i que tenim un camí llarg per anar-nos formant nosaltres mateixos, i per estendre aquesta formació, a fi d’aconseguir que les decisions siguin informades i preses amb discerniment.

 • Creiem en el gran potencial que les assemblees de base posseeixen per assolir els objectius que ens hem marcat, ens sentim contents dels lligams establerts fins ara amb les assemblees per un Procés Constituent, i esperem amb el temps desenvolupar-hi una més ampla col·laboració horitzontal a tots nivells.

 • Respecte a la relació amb el Moviment per un Procés Constituent, queda pendent de debat i definició el grau i el tipus d’implicació organitzativa que hi volem mantenir en el futur.

 1. Textos de debat: Quins han sigut llegits? Fem una selecció i que qui vulgui se’n prepari un i el debatem?

 • En relació amb els textos de debat es constata que hi ha material molt útil, però que l’allau de documents és difícilment assimilable i requeriria molt més temps del que, en principi, es preveu per a la seva discussió i possible esmena.

 1. Estudiar altres moviments constituents o assemblearis amb objectius similars. Veure com funcionen i avaluar establir-hi comunicació.

 • Volem unir en primer lloc la nostra força a tots els moviments, organitzacions i col·lectius locals del Moianès, i tot seguit als moviments i assemblees de la resta de Catalunya, (i si s’esdevé, d’Espanya i internacionals), que tinguin l’orientació de crear un model econòmic, polític i social nou, sense repetir fórmules del passat, iniciant un procés des de baix a dalt que tingui com a objectiu la convocatòria de l’assemblea constituent que necessitem per fer una Constitució nova, de manera que no sigui possible en el futur que els interessos d’uns pocs passin per davant de les necessitats de la majoria.

 • Com assemblea de pobles on hi viuen un gran nombre d’immigrants (argentins, equatorians, africans de Mali, uruguaians, ucraïnesos), ens toca profundament el tracte cada cop més deshumanitzat que l’Estat dóna al col·lectiu d’immigrants. Creiem que hem de treballar -mobilitzar-nos- per integrar aquest col·lectiu i organitzar la resistència als abusos del poder. ¡Ni un mort més!

Amb aquest compromís, donem per conclosa la reunió.

Anuncis
Galeria | Aquesta entrada s'ha publicat en Actes Assemblees del Moianès, Actes de reunions i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.