“Retrats” ens apropa el projecte de vida de la comunitat de “Cal Cases”

Jaume Barberà es desplaça a Santa Maria d’Oló per conèixer una comunitat de tretze famílies constituïda al voltant d’una cooperativa d’habitatge en cessió d’ús i que proposa una forma de vida alternativa.

Aquest dimecres, 8 d’abril, “Retrats” es desplaçarà a Santa Maria d’Oló (Bages), i concretament a la masia de Cal Cases, on una comunitat de tretze famílies constituïda al voltant d’una cooperativa d’habitatge en cessió d’ús proposa una forma de vida alternativa quant a les relacions econòmiques, socials i personals.

Aquesta comunitat té el seu origen a l’Ateneu Rosa de Foc del barri de Gràcia. Allà, els seus integrants van descobrir el món de les cooperatives de consum i xarxes d’intercanvi. “Aquell ambient va provocar que comencéssim a canviar el xip i a buscar maneres alternatives de viure”, afirmen.

Ara fa set anys i mig que viuen a Cal Cases. Abans d’instal·lar-s’hi van estar tres anys desenvolupant un model enfocat a “augmentar la coherència personal i col·lectiva entre ideologia i pràctica quotidiana”, experimentar un model de convivència col·lectiva i comunitària i aconseguir una major integració de la pròpia vida amb la natura tendint cap a un model de vida més autònom: autogestió i autosuficiència energètica i alimentària.

ENLLAÇ AL PROGRAMA EMÈS AL 33

Galeria | Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.