L’elecció de la Comissió de Coordinació

Partint d’una organització interna amb democràcia representativa, pensem que es tracta d’anar promovent la transparència i el debat amb la voluntat d’esdevenir una organització interna amb democràcia directa.

En aquest sentit, des de l’Assemblea del Moianès, vàrem redactar una proposta de procediment d’elecció dels membres de la Coordinadora per ser debatuda a la reunió del Grup Promotor del 25-01-2014.

Proposta procediment d’elecció dels membres de la Comissió de Coordinació

En aquesta reunió del Grup Promotor la nostra proposta va ser desestimada. Tal com deia el document redactat per la Coordinadora sortint i aprovat pel Grup Promotor el 25-01-2014, esperàvem que la Coordinadora es posés en contacte amb nosaltres “per rebre suggeriments i fer propostes a fi de configurar una proposta col·lectiva, un equip, que formi part de la nova comissió de coordinació“.   El dia 3 de febrer, veient que la Comissió de Coordinació no havia contactat amb la nostra Assemblea, vàrem decidir preguntar a d’altres Assemblees si havien rebut alguna comunicació al respecte.

Després de la nostra pregunta, el 6 de febrer vàrem rebre un correu de Neus Forcano de la Comissió d’Organització que reproduïm junt amb la nostra resposta:

————————————————————————————————————————

——– Original Message ——–

Subject: sobre la consulta per a la nova comissió de coordinació
Date: Thu, 06 Feb 2014 20:10:35 +0100
From: Organització Procés Constituent
To: Moianes

Benvolguts membres de l’assemblea del Moianès,

Abans que res, dir-vos que l’acta del grup promotor i tota la documentació annexa per treballar el dia 15 de febrer i els documents modificats segons el que va dir el grup promotor el dia 25 de gener s’han enviat el dia 4 de febrer (límit que es va proposar per enviar la documentació, inclosa la proposta de noms que les assemblees han ofert, i que les territorials han discutit per presentar a la comissió).

Per tant, m’estranya que al moianès no hagueu rebut res perquè la vostra adreça és a la llista del grup promotor. Per aquesta banda, la comissió de coordinació actual ha complert amb el que va dir i es va comprometre. No m’agradaria que aquest argument es fes servir per qüestionar la feina feta i els compromisos acordats perquè faltarien a la veritat i al que hem dit.

Sobre el que dieu de les consultes fetes, s’ha parlat amb diferents territoris perquè es posessin d’acord per proposar el nom d’una persona; d’altres assemblees han proposat en el termini dit el nom d’una persona, i les comissions de treball també han decidit quines persones es presentaven, limitant-ne el nombre a coordinadora i depenent de les tasques que són necessàries cobrir de cara a les assemblees. No s’ha fet una roda de més de 100 trucades assemblea per assemblea…en pocs dies això era impossible de fer i no era el que s’havia proposat.

A la documentació enviada amb la convocatòria per al dia 15, hi ha un dels documents on explica tot el procediment, els criteris buscats, i la proposta de 29 persones que han arribat o s’han suggerit amb el termini dit (fins el 2 de febrer), hi ha els perfils i la provinença de cada una i és aquesta llista la que es proposa de votar el dia 15 segons el procediment proposat.

Ens agradaria, i ara parlo en nom de tota la comissió de coordinació, amb les hores de feina, de reunió i d’intents d’equilibrar i incloure totes les propostes que hem rebut, que creguéssiu que  la representativitat de bona part de les assemblees creades en els territoris, en les localitats, dels diferents sectors, i de les comissions de treball, es respecta i hi és. Evidentment no pot haver-hi a la coordinació (que un grup d’una trentena ja és molt gran per fer operatiu un grup que ha de ser executor i pràctic de les línies aprovades al promotor) més persones, per això ja tenim el promotor, que és un òrgan decisori.

Espero que amb aquesta explicació i la documentació enviada pugueu entendre que la intenció de la coordinadora actual (i hi ha estat des de les reunions de promotor de tota la tardor passada on es plantejava ja aquest funcionament de promotor-coordinadora-assemblea general) és la d’ampliar la coordinadora precisament perquè volem que hi hagi presència i representativitat de bona part de totes les assemblees nascudes dins del Procés, i que els membres d’aquesta coordinadora es renovaran i votaran de nou en la propera assemblea general, vigilant també que hi hagi un equilibri entre els que continuen i els que renoven per tenir cura de la continuïtat, però que la voluntat és que hi hagi rotació i en cap cas permanència in eternum d’uns membres concrets. Creiem que la proposta d’ampliació i votació de la coordinadora mostra aquesta voluntat democràtica i segueix el que s’està aprovant a grup promotor (democràticament també) des de l’estiu passat.

Tenim ganes de conèixer l’assemblea del Moianès més directament i de parlar-hi. Després del dia 15 de febrer, hi ha intenció de poder fer seguiment i establir un diàleg més proper i acostat perquè coordinadora i assemblees puguem parlar de com veiem les coses, de problemes i necessitats que van sorgint, perquè som conscients que no s’ha donat resposta a tot al ritme que necessitàveu les assemblees, però no creiem que es pugui retreure manca d’informació, de documents o d’aclariments sobre els procediments d’elecció i votació, que s’han donat.

Us reenvio la convocatòria amb tota la documentació i confirmeu-me si us plau que l’heu rebuda.

Neus Forcano
comissió d’organització

 ______________________________________________________________

Assumpte Re: sobre la consulta per a la nova comissió de coordinació
Remitent Procés Constituent – Assemblea del Moianès
Destinatari Organització Procés Constituent
Data DM 23:15

Benvolguda Neus,

Et contestem l’escrit que ens envies en nom de la Comissió de Coordinació, i que entenem que està relacionat amb la consulta que, des de l’assemblea del Moianès vam fer a d’altres assemblees dilluns 3 de febrer (19:55) i que alguna d’aquestes us va reenviar. Et confirmem que la documentació que ara reenvies la vam rebre ja dimarts 4 de febrer (22:50).

Vagi d’entrada el nostre reconeixement i valoració de l’esforç, el treball i la bona voluntat de les persones que treballeu a Organització i a la resta de comissions, en una tasca altruista com és la de promoure desinteressadament el moviment. Entenem que no és fàcil emprendre un moviment que està en plena fase d’organització i, alhora, implantar un nou tipus d’organització i de presa de decisions des de la base, per a la qual no hi ha uns models a copiar sinó que s’ha d’impulsar amb bona voluntat, diàleg i  discussió constructiva.

Tanmateix, ens veiem confrontats a actuacions que marquen uns temps difícils, per no dir impossibles, de dur a terme de forma participativa i democràtica. L’elecció de la nova Comissió de Coordinació n’és l’exemple més recent.

Els documents relatius a la reunió del 10 de gener de la Comissió de Coordinació, incloent-hi el de CRITERIS 
I
 PROCEDIMENT 
D’ELECCIÓ 
DE 
LA
 COMISSIÓ DE
 COORDINACIÓ,
 van estar assequibles per als membres de la nostra Assemblea el 16 de gener. Com que aquest document estava pendent d’aprovació per la reunió del Grup Promotor del 25 de gener, la nostra Assemblea va generar, a tota pressa, una proposta en relació als criteris del “procediment d’elecció”, en la qual s’hi pogués incloure una àmplia representació de les Assemblees del moviment. Els representants de la nostra assemblea al Grup Promotor la tenien ja en el seu poder el 19 de gener.

Quan la nostra assemblea es va reunir presencialment el 31 de gener, encara no disposàvem de l’acta de la reunió del 25 de gener del GP. Ignoràvem per tant quina havia estat l’acollida a la nostra proposta. Per l’ exposició verbal que ens van fer els membres del Moianès que van assistir a la reunió del GP, ens va quedar clar que el document de  CRITERIS 
I
 PROCEDIMENT 
D’ELECCIÓ 
DE 
LA
 COMISSIÓ
 DE
 COORDINACIÓ es votava i acceptava tal com havia estat emès originalment per la Comissió de Coordinació. En realitat, el temps ja estava corrent des del moment de l’emissió i recepció del document original – gairebé estava  esgotat- per arribar a debatre la presentació de candidats del Moianès a la CC.

No sabíem si entremig hi havia hagut algun altre document o comunicació al respecte, i això ens va motivar a preguntar als companys i companyes d’altres assemblees si havien rebut contactes sobre aquest tema.

Ignorem perquè s’escullen uns temps per a la realització d’unes accions, que no permeten el marge de reflexió i discussió necessari en el sí de les assemblees. Aquest procediment no permet que les propostes de les assemblees siguin acceptades o rebutjades, després de l’oportú debat de raons en pro i en contra, sinó que ni tan sols se les considera, perquè no deu entrar a l’agenda que aquestes propostes de les bases es puguin presentar.

Considerem que si volem una Catalunya plenament democràtica i participativa, el Procés Constituent ha de ser un exemple de democràcia i transparència, un autèntic laboratori de la democràcia directa que volem per a la nostra societat. Difícilment, per no dir impossible, serà traslladar a la política del país aquesta pràctica si no l’hem sabuda implantar a l’interior del moviment.

És des d’aquest pressupòsit d’obertura, transparència i voluntat de participació democràtica, que en el sí de la nostra assemblea ens plantegem totes aquestes qüestions, perquè creiem que el canvi social i polític no és només possible, sinó que també és necessari. Aquesta és l’arrel de la implicació i  treball que duem a terme totes les persones de l’assemblea del Moianès per ajudar a fer-lo possible.

T’agrairem traslladis el contingut d’aquest escrit a totes les persones membres de la Coordinadora actual.

Amb tot l’afecte i cordialitat,

Assemblea del Moianès

 

Participar en el fòrum

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s