Biblioteca

NOTA: El material d’aquesta secció ha sigut aportat per diferents membres d’aquest col·lectiu com a eina de treball i en cap moment representa la opinió o manera de pensar del seu conjunt.

Exercits, guerres, imperialisme:

El general estatunidenc Smedley Darlington Butler va ser el capità més jove i el militar més condecorat de l’historia dels Estats Units, a més de l’oficial més popular entre les seves tropes. Al 1935, al retirar-se del Cos de Marines, va escriure aquest petit llibret en el que denúncia clara i contundentment que:
La guerra és un frau. Sempre ho ha estat. Possiblement sigui el més antic, inqüestionablement el més rentable, i certament el més sanguinari. Es l’únic d’àmbit internacional, l’únic en el que els beneficis es calculen en dòlars, i les pèrdues en vides.
La Guerra es un fraude (en PDF)

Boletín ARMAS CONTRA LAS GUERRAS

OJOS PARA LA PAZ EN LIBIAMANIFIESTO OJOS PARA LA PAZ

Banca cooperativa:

JAK és el primer banc a Suècia, i potser en tot el món, on els seus membres, tots socis, comparteixen els beneficis s’un sistema bancari sense interessos. Es va crear al 1965, com una cooperativa d’estalvis i préstecs cooperatius. Està oficialment reconegut com a banc, pel què els estalvis del membres estàn coberts per la garantia de dipòsits del sistema bancari suec. És un exemple pràctic d’una economia justa i equitativa, i de que una altre mena de món és possible…
La Cooperativa bancaria JAK Suecia (en PDF)

Ensenyament:

Entrevista a Laura Mascaró, on ens parla de l’alternativa d’ensenyar els nostres fills a casa. Parla sobre com el sistema educatiu ofereix una formació només intel·lectual i acadèmica, descuidant l’educació emocional, espiritual, social i física. S’obliga als nens a estudiar matèries que potser no els interessen, i que en la majoria de cassos no els hi són útils. I s’els ensenya a canviar de matèria a sò de timbre, introduïnt en els el concepte de que no hi ha res a l’escola que valgui la pena de ser conclòs. Els resultats parlen: el fracàs escolar i la manca de valors dels nostres joves n’és mostra evident.
Enseñar en el hogar (en PDF)

Algunes històries sobre nens diagnosticats de Trastorn per Dèficit d’Atenció amb Hiperactivitat -TDAH- i medicats mentre assistien a una escola convencional. El seu comportament, els seus estats d’ànim i l’aprenentatge general milloren en sortir de l’escola convencional, en entorns on poden dirigir per ells mateixos la seva pròpia educació, mostrant una forta concentració en tot allò que els interessa.
Niños etiquetados TDAH – experiencias en escuelas libres (en PDF)

Un llibre de lectura imprescindible, tant per educadors com per a pares interessats en comprendre con s’ha anat forjant l’entramat d’un sistema educatiu que té com a objectiu la formació d’individus integrats i obedients a un sistema econòmic.
Historia secreta del sistema educativo- John Taylor Gatto- 2007
(en PDF)

Estat de Benestar:

Hem reflexionat prou sobre què significa l’estat de benestar? L’ Estat priva a les persones del dret a disposar lliurement dels seus ingressos. La guardiola de l’Estat l’omplen els contribuents. Això vol dir que els diners es treuen de la butxaca dreta de la gent (els impostos), per a tornar’ls, disminuïts, a la butxaca esquerra (l’estat de “benestar”, l’educació pública, la sanitat pública…). Pel camí, aquests diners han anat omplint moltes altres butxaques.
El Estado de Bienestar = de Beneficiencia – Ropke – 1958 (en PDF)

Desobediència civil:

Existeixen lleis injustes: Hem d’acontentar-nos amb complir-les, treballar per esmenar-les, i obeir-les fins haver-ho aconseguit? O les hem d’incomplir des del principi? Si la injustícia és de tal natura que t’exigeix ser l’agent d’injustícia per un altre, incompleix la llei! Que la teva vida sigui la fricció que pari la màquina.
Henri Thoreau – Desobediencia civil (en PDF)

La Desobediència Civil és un dret inalienable de tot ser humà. El dia en què l’equip que està en el poder faci mal a tot un poble, cadascún dels ciutadans té l’obligació de retirar-li el seu recolzament.
Desobediencia civil en la democracia constitucional – Beatriz Magaloni – 2010
(en PDF)

Moviment assembleari:

Richard_K_Moore

Richard K Moore

El Zen de la Transformación Global (Richard K. Moore) (PDF)
The Zen of Global Transformation (original en anglès)

Podem nosaltres, el poble, salvar Catalunya? (Richard K Moore)
(PDF) (original en anglès)

Richard K Moore, és un expatriat de Silicon Valley, jubilat, que va anar a viure a Irlanda al 1994 per començar amb el seu treball “de debò”, tractant de comprendre com funciona el mon i com podem millorar-lo. Molts anys d’investigació i d’escrits acaben donant com a fruit el seu reconegut llibre Fugint de la Matrix: Com nosaltres, el poble, podem canviar el món (Projecte Cyberjournal, 2005)
La seva llista de e-correus del cyberjournal està en funcionament des d’el 1994 (cyberjournal.org).
La web del llibre és http://escapingthematrix.org, i la seva web http://quaylargo.com/rkm/ conté una ample biografia així com una relació de tots els seus articles. Es pot contactar al Richard a: rkm@quaylargo.com

ENJAMBRE – Rick Falkvinge (libro en PDF)
La propuesta bolo’bolo (folleto en PDF)
Bolo’Bolo (libro en PDF)
Psicología de las Masas – Gustave le Bon – 1895 (en PDF)
Selecció: Lluís Maria Xirinachs (pàgina)

Sistemes econòmics:
Günter Pauli – Sistemas económicos (en PDF)
Sobirania econòmica: Construir una economia nacional forta – Mooure – gener 2012 (PDF)

Sistemes d’energia:
El mundo de la energía libre – Peter Lindeman – 2001 (en PDF)

Col·lectiu per un Nou Model Energètic i Social Sostenible (www.cmescollective.org)
Nou Model Energètic i Social Sostenible (en PDF)

Sistemes de control:
Artículo Fabricando Disidencia – Michel Chosudovsky – 2011 (en PDF)

LA VERDADERA CAUSA DE LAS EPIDEMIAS
Lo que tienen ahora mismo entre sus manos es un concentrado de miles de páginas sobre los chemtrails que pueden consultar en Internet. Sólo me he parado sobre las páginas más documentadas y más interesantes. Comparto con ustedes el resultado de las búsquedas, los análisis y los testimonios que me han parecido de mayor importancia en nombre de lo más noble que hay sobre la Tierra.
CHEMTRAILS, RASTROS MORTALES EN EL CIELO (Amitié Nenki) (en PDF)

Corrupció:
Boix: “La reforma electoral en si mateixa no reduirà el nivell de corrupció i les ineficiències actuals” (article breu)