Iniciativa Multireferèndum

Els companys i companyes de l’assemblea del Segrià ens passen una informació interessant sobre la iniciativa ciutadana MULTIREFERÈNDUM, impulsada per una trentena d’entitats i col·lectius de caire social que es vol posar en pràctica a Catalunya des del 23 d’abril fins el 25 de maig.
________________________________________________________________________________

Us fem arribar informació sobre la iniciativa Multireferèndum, a la qual el Procés dona suport.  Si voleu ajudar a desenvolupar aquest projecte en les vostres poblacions, envieu un correu electrònic a l’adreça multireferendum@gmail.com  

MULTIREFERÈNDUM

Multireferèndum és una convocatòria ciutadana sobre diverses qüestions d’interès públic que es multiplicarà a Catalunya entre el 27 d’abril i el 25 de maig de 2014.

La promovem col·lectius que hem vist bloquejades les nostres reivindicacions i que necessitem que s’expressi la voluntat popular de forma directa i determinant. Entre nosaltres hi ha comissions promotores d’Iniciatives Legislatives Populars (ILP).

És una experiència innovadora que combinarà el vot electrònic i el presencial en una convocatòria multi-temàtica que facilitarà als participants informació contrastada i formes debat i deliberació pública. 

El procediment i la xarxa resultant seran posades al servei de posteriors edicions i promotors, amb l’objectiu d’anar construint una eina de consulta oberta i en els camins d’una democràcia d’arrel, creixent i directa.

Característiques

@multireferendum és una iniciativa independent i gestionada des del terreny associatiu. En aquesta primera convocatòria, posarà a debat les següents temàtiques:

Cultius i aliments transgènics
– Dret a referèndum vinculant per a les ILP
– Deute il·legítim
– Control públic de la gestió de l’aigua
– Control democràtic i directe de l’energia

Complementàriament, s’hi podrà incloure una pregunta de caràcter local i de vot descentralitzat en funció dels diferents territoris que ho demanin.

Qui podrà votar?

Podran participar en la votació les persones majors de 16 anys i residents en la comunitat autònoma de Catalunya.

Com es podrà votar?

El vot electrònic es durà a terme gràcies a l’adaptació de l’eina Agora Voting a la pàgina web www.multireferendum.cat

El vot presencial es durà a terme arreu del territori el dia de les eleccions europees (25 de maig) i comptarà també amb una setmana de vot anticipat. Les ubicacions de les meses es publicaran a la mateixa web.

Quin és el calendari?

La campanya de debat s’iniciarà el 5 d’abril i el període de vot començarà el 23 d’abril i s’anirà succeint en les diferents modalitats fins al 25 de maig.

Motivació

Multireferèndum és una iniciativa:

# Cooperativa: els grups promotors comparteixen la necessitat de treballar conjuntament per tal d’interpel·lar amb el màxim de garanties al conjunt de la societat. Tot i això, les temàtiques que aporten a la convocatòria i les campanyes que se’n deriven són tractades de forma autònoma. 

# Confluent: multireferèndum és un vector de treball obert a qualsevol persona o col·lectiu interessat en les temàtiques tractades o en el mateix procés participatiu. Es tracta de generar un corrent concret i de durada determinada, a través d’un esforç de conjunt.

# Per una democràcia directa i de carrer: practiquem una democràcia creixent que posi en mans de les persones les decisions directes sobre qüestions comunes. Incorporem el vot electrònic i altres eines digitals, però sense deixar de banda la necessitat del debat i la trobada.

# Per una eina de futur: entenem aquesta convocatòria com una primera onada i volem que d’aquest esforç ens en quedi una eina per seguir abordant problemàtiques tant en l’àmbit local com en el general.

Aquesta setmana s’ha presentat la iniciativa a Barcelona a través d’una trentena d’entitats de caire social i col·lectius impulsors d’Iniciatives Legislatives Populars (ILP):

http://www.vilaweb.cat/acn/ultima-hora/4174519/20140220/trentena-dentitats-impulsores-ilp-convoquen-multireferendum-tornar-decisio-poble.html

Per saber-ne més: http://multireferendum.cat/

Fins aviat!

Comissió d’Organització i Comunicació
de l’Assemblea del Segrià

Aquesta entrada ha esta publicada en Correus. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.